Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

12 Συμβουλές για λαμπερά και υγιή μαλλιά

Λαμπερά και υγιή μαλλιά! «Τι είναι αυτό;;» 

Απέχει πολύ η εικόνα των μαλλιών σας από αυτή την περιγραφή; Με λίγες και απλές καθημερινές κινήσεις μπορείτε να δώσετε στα μαλλιά μας τη λάμψη που πάντα ζηλεύατε!

1. Επιλέξτε ένα σαμπουάν κατάλληλο για τον τύπο μαλλιών σας και ανάλογα με τη συχνότητα που λούζεστε. Κάντε ελαφρύ μασάζ με κυκλικές κινήσεις.

2. Ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό ή ακόμα καλύτερα με κρύο νερό (εάν το αντέχετε)! Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν έτσι έξτρα ζωντάνια και "νεύρο"!

3. Στο τελευταίο ξέβγαλμα χρησιμοποιείστε και λίγο ξύδι. Η μυρωδιά μπορεί να μην είναι ευχάριστη αλλά δεν μένει για πολύ και σίγουρα το αποτέλεσμα ανταμείβει: τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν μια απίστευτη λάμψη!

4. Κάντε μάσκα μαλλιών μια με δύο φορές την εβδομάδα. Προσπαθήστε να την αφήσετε τουλάχιστον 10 λεπτά κάθε φορά για καλύτερα αποτελέσματα. Μια καλή μάσκα βοηθά πολύ στη "θρέψη" των μαλλιών σας, αν και η εξωτερική θρέψη είναι πάντα συμπληρωματική στη σωστή διατροφή, η οποία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών σας.

5. Εάν θέλετε τα μαλλιά σας να είναι πιο μαλακά από ποτέ προσπαθήστε να κάνετε την παρακάτω διαδικασία 1 φορά το μήνα, ειδικά το καλοκαίρι που τα μαλλιά ταλαιπωρούνται περισσότερο από τη θάλασσα: Χρησιμοποιείστε κρέμα μαλλιών μετά το λούσιμο αλλά μην την ξεβγάλετε! Κρατήστε τη όλο το βράδυ και ξεπλύνετε το επόμενο πρωί. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε μάσκα.

6. Αφήνετε τα μαλλιά να στεγνώνουν φυσικά (ειδικά το καλοκαίρι που είναι πολύ πιο εύκολο) και χρησιμοποιήστε το σεσουάρ μόνο για να δώσετε φόρμα στα μαλλιά σας. Μην βάζετε το σεσουάρ πολύ κοντά στα μαλλιά σας γιατί τα καίτε. Αφήστε απόσταση περίπου μιας παλάμης μεταξύ της τούφας που φορμάρετε και του ακροφύσιου του σεσουάρ.

7. Εάν βάφετε μόνες σας τα μαλλιά σας προσπαθήστε να μην αφήνετε την βαφή περισσότερο από 15 λεπτά. Δοκιμάστε να βάφετε τα μαλλιά σας λίγο συχνότερα αλλά αφήνοντας τη βαφή για λιγότερο χρόνο, ώστε να μην προλάβουν τα χημικά να καταστρέψουν την τρίχα.

8. Προμηθευτείτε μια χτένα κατάλληλη για τα μαλλιά σας και αποφύγετε τις βούρτσες με πυκνά δοντάκια γιατί προκαλούν ψαλίδα. Συμβουλευτείτε την κομμώτριά ή τον κομμωτή σας για το είδος της βούρτσας/χτένας που είναι κατάλληλο για τα δικά σας μαλλιά. Φαντάζεστε να χρησιμοποιείτε τόσο καιρό μια τελείως λάθος βούρτσα;

9. Πίνετε πολύ νερό και προτιμάτε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες όπως τα φρούτα και τα λαχανικά. Η θρέψη των μαλλιών σας ξεκινά εκ των έσω!

10. Μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε το κομμωτήριο τουλάχιστον μια φορά στους τρεις μήνες, ακόμα κι αν μακραίνετε τα μαλλιά σας, και να κόβετε τις άκρες. Τα μακριά μαλλιά δείχνουν ωραία μόνο όταν δεν είναι παραμελημένα.

11. Αν τα μαλλιά σας δείχνουν λίγα και άτονα δώστε όγκο χρησιμοποιώντας ειδικό αφρό για μετά το λούσιμο και στεγνώστε τα μαλλιά σας ανάποδα.

12. Το καλοκαίρι χρησιμοποιείτε πάντα ένα προϊόν σε μορφή λαδιού ή σιλικόνης στις άκρες και μην αφήνετε τα μαλλιά εκτεθειμένα στον ήλιο ή στο θαλασσινό νερό για πολύ ώρα. Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε από το κομμωτήριό σας ένα καλό προϊόν για τη θάλασσα, αλλά μια οικονομική λύση είναι να έχετε μαζί σας μια μαλακτική κρέμα μαλλιών και να εφαρμόζετε λίγο (σε μέγεθος ενός φουντουκιού) κάθε φορά που βγαίνετε από το νερό. Αν την ξεχάσατε σπίτι, αλλά έχετε μαζί σας κάποιο αντηλιακό λάδι σώματος εφαρμόστε μικρή ποσότητα από αυτό και στα μαλλιά σας!