Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά σας και πώς να τα προστατέψετε

Έντονη τριχόπτωση; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε


Η αλλαγή του καιρού, η κληρονομικότητα, το άγχος και η κούραση, είναι μερικοί από τους βασικότερους λόγους εξαιτίας των οποίων τα μαλλιά παρουσιάζουν έντονη τριχόπτωση.
Το φθινόπωρο, ο μέσος όρος τριχών που χάνουμε καθημερινά αυξάνεται. Η εποχιακή, λοιπόν, τριχόπτωση διαρκεί περίπου 6 εβδομάδες. Ο φυσιολογικός αριθμός τριχών που χάνουμε ανα μέρα είναι περίπου 50 τρίχες. Αν παρατηρήσετε μεγάλη απόκλιση, τότε τα αίτια μην τα ρίξετε στο... φθινόπωρο, αλλά στον εαυτό σας.

Το άγχος, η κακή διάθεση, η έλλειψη ύπνου είναι οι βασικότεροι παράγοντες που συντελούν στην απώλεια περισσότερων τριχών. Πέραν όμως αυτών, και η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα της τρίχας. Οι εξαντλητικές δίαιτες είναι καταστροφικές για τα μαλλιά σας, αφού δε λαμβάνετε βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας.
Τέλος, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τα αρνητικά αποτελέσματα που επιφέρουν στα μαλλιά σας οι συχνές βαφές, το ντεκαπάζ και το καθημερινό ίσιωμα με πιστολάκι.

Τι μπορείτε όμως να κάνετε για να προστατέψετε την υγεία των μαλλιών σας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους;

1. Να προσπαθήσετε να βελτιώσετε την ποιότητα ζωής σας. Πείτε όχι στο άγχος. Δεν ωφελεί πουθενά.Προγραμματίστε σωστά τις δουλειές σας και αξιοποιήστε σωστά τον ελεύθερο χρόνο σας. Κάνετε πράγματα που σας γεμίζουν και συναναστραφείτε ανθρώπους που σας γεμίζουν με ενέργεια και θετική σκέψη.

2. Να κοιμάστε τουλάχιστον ένα οχτάωρο. Ο ύπνος μόνο καλό κάνει!

3. Να διατρέφεστε σωστά. Να λαμβάνετε μέσω των τροφών, τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία, το σίδηρο και τα αμινοξέα που χρειάζεται η τρίχα για να παραμένει ζωντανή. Αυτό τι σημαίνει; Να επιλέγετε τροφές από όλες τις διατροφικές κατηγορίες. Εντάξτε στη διατροφή σας τα φρούτα, τα λαχανικά, τα αυγά, τα ψάρια και τα όσπρια.

4. Αποφύγετε το σίδερο μαλλιών και το πολύ συχνό ίσιωμα με πιστολάκι. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους. Μην ξεχνάτε να κάνετε μάσκες μαλλιών και να τα τρέφετε με ένα λαδάκι μια φορά την εβδομάδα. Αποφύγετε το ντεκαπάζ και προσπαθήστε να αφήνετε λίγο χρόνο στα μαλλιά σας να... ανασάνουν μεταξύ των βαφών.

5. Πίνετε πολύ νερό, το οποίο βοηθάει στην ενυδάτωση και στην καλή λειτουργία όλου του οργανισμού σας

Μάθετε να έχετε υπομονή. Προσπαθήστε να τηρήσετε αυτές τις χρήσιμες συμβουλές και θα δείτε με τον καιρό, τα μαλλιά σας θα βελτιώνονται και θα γίνονται όλο πιο γερά και υγιή.

queen.gr