Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Σωστός τρόπος λουσίματος

Γνωρίζετε ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να λούζετε τα μαλλιά σας, έτσι ώστε να μην καταστρέφεται το τριχωτό της κεφαλής σας; Δείτε τον βήμα βήμα και ανακαλύψτε αν το κάνατε σωστά μέχρι τώρα.

1. Καταρχήν χτενιστείτε πριν μπείτε στο μπάνιο, έτσι ώστε τα μαλλιά σας να είναι ξεμπερδεμένα για να τα λούσετε.

2. Μόλις μπείτε, βρέξτε τα πολύ καλά από τις ρίζες ως τις άκρες με χλιαρό νερό.

3. Στη συνέχεια βάλτε στο χέρι σας το σαμπουάν, τόσο όσο χρειάζεστε, ανάλογα με το μάκρος των μαλλιών σας και κάντε καλό μασάζ στις ρίζες με κυκλικές κινήσεις των δαχτύλων σας.

4. Ξεπλύντε τα πολύ καλά, πάλι με χλιαρό νερό και περάστε ένα δεύτερο χέρι σαμπουάν με τον ίδιο τρόπο. Το δεύτερο χέρι είναι απαραίτητο.

5. Ξανα ξεπλύντε καλά τα μαλλιά σας και στραγγίξτε τα πιέζοντας με τα χέρια σας, αλλά προσεκτικά ώστε να μην τα τραβάτε.

6. Το επόμενο βήμα είναι η μαλακτική κρέμα ή η ενυδατική μάσκα θρέψης, απλώστε την και κάντε απαλό μασάζ. Αφήστε τη για λίγο πάνω στα μαλλιά σας για να δράσει. Εν τω μεταξύ μπορείτε να συνεχίσετε το μπανάκι σας τρίβοντας το σώμα σας.

7. Ξεπλύντε την κρέμα/μάσκα πολύ καλά και πιέστε πάλι τα μαλλιά σας προκειμένου να φύγουν τα νερά.

8. Τώρα μένει να βγείτε από το μπάνιο και να τα τυλίξετε με μια χνουδωτή πετσέτα, την οποία και θα αφήσετε λίγο, έτσι ώστε να απορροφήσει το νερό.

9. Τέλος, χτενιστείτε με μια αραιή χτένα κάνοντας απαλές κινήσεις, διότι τα βρεγμένα μαλλιά σπάνε ευκολότερα.

beautetinkyriaki.gr