Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Οι νέες τάσεις στα μαλλιά και πώς να τις υιοθετήσεις



Ανανέωσε το χτένισμά σου, ακολουθώντας τις τάσεις του φετινού χειμώνα

Chic minimalism:Κομψά και διαχρονικά , τα εντελώς λεία μαλλιά με χωρίστρα στη μέση η στο πλάι, ταιριάζουν σε κάθε ηλικία. Εμπνεύσου από το στυλ που προτείνει ο οίκος Diane von Furstenberg και δημιούργησε ένα από τα πιο κλασσικά χτενίσματα.


Tip: Για να υιοθετήσεις αυτό το λουκ: Αρχικά ίσιωσε πολύ καλά τα μαλλιά σου. Έπειτα χώρισε τη χωρίστρα σου στο πλάι ή στη μέση, ανάλογα με το κούρεμά σου, και πιάσε τα μαλλιά σου μια πολύ αυστηρή αλογοουρά ή κότσο. Χρησιμοποίησε ειδικά προϊόντα styling για να καταφέρεις το λείο αποτέλεσμα και βάλε αρκετή λακ για να είσαι σίγουρη ότι δεν τίποτα δεν θα χαλάσει το υπέροχο χτένισμά σου.


Αφέλειες:
Οι «βαριές» αφέλειες κάνουν φέτος δυναμικό comeback με τους οίκους Versace, Marni,και Iceberg να προτείνουν πρώτοι την all time classic τάση.


Tip: Οι αφέλειες ταιριάζουν περισσότερο σε όσες έχουν από νορμάλ εώς μεγαλύτερο κούτελο. Αν πάλι το κούτελο σου είναι μικρό δεν θα σου πρότεινα να τολμήσεις το συγκεκριμένο κούρεμα αφού, όχι μόνο θα κρύψει το υπόλοιπο πρόσωπό σου, αλλά θα σε δυσκολέψει κι όλας στην καθημερινή φροντίδα και περιποίηση του χτενίσματός σου. Μην ξεχνάς: Όσο πιο μακριές είναι στο μήκος τους οι αφέλειες τόσο πιο εύκολα χτενίζονται.


Όσα παίρνει ο άνεμος:
Το επιμελώς… ατημέλητο λουκ στα μαλλιά επιστρέφει δυναμικά το φετινό χειμώνα. Ένα από τα πιο αγαπημένα beauty trends μας κάνει την τιμή και επανέρχεται στο προσκήνιο, βοηθώντας μας να παραμείνουμε μοντέρνες και περιποιημένες σε χρόνο dt.


Tip: Εδώ τα πράγματα είναι απλά! Σε νωπά μαλλιά πρόσθεσε μια μικρή ποσότητα αφρού που δίνει όγκο και έπειτα στέγνωσε τα μαλλιά σου από κάτω προς τα πάνω, έχοντας το κεφάλι σου να κοιτάει το πάτωμα. Αν το αποτέλεσμα βγει πολύ… φουντωτό, «παίξε» με διάφορα αξεσουάρ για να το σουλουπώσεις.


Retro:
Μεταμορφώσου σε ντίβα της δεκαετίας του ’40 υιοθετώντας το vintage λουκ που προτείνει ο οίκος Donna Karan. Ολοκλήρωσε την retro εμφάνισή σου δημιουργώντας το κατάλληλο μακιγιάζ, που επιτάσσει μπορντό κραγιόν στα χείλη και έντονο eyeliner στα μάτια.


Tip: Μην βιαστείς να τρέξεις στο κομμωτήριο για να πετύχεις το συγκεκριμένο χτένισμα. Κάντο μόνη σου, πιάνοντας μια χαλαρή αλογοουρά τα μαλλιά σου και αφήνοντας μια -μετρίου πάχους- τούφα να πέφτει στο μπροστινό μέρος του προσώπου σου. Γύρνα την τούφα προς μια κατεύθυνση (δεξιά ή αριστερά) του κεφαλιού σου και με ένα ή και περισσότερα τσιμπιδάκια σταθεροποίησέ τη. Στόχος σου είναι να καταφέρεις να δημιουργήσεις με αυτή την τούφα μια «καμπύλη» με όγκο στο πάνω μέρος των μαλλιών σου.


Κάντο…φυσικά:
Κάπου ανάμεσα στις μπούκλες και στο τελείως ίσιο χτένισμα, βρίσκεται η νέα τάση που επιβάλλει φυσικά κυματιστά μαλλιά. Φέτος το χειμώνα πες όχι στο αυστηρά στιλιζαρισμένο λουκ και υιοθέτησε την πιο εύκολη και μοντέρνα τάση της σεζόν.


Tip: Το αγαπημένο natural λουκ, δεν θέλει κόπο ούτε καν ιδιαίτερο τρόπο. Αφού τοποθετήσεις σε νωπά μαλλιά ένα προϊόν που λειαίνει τα μαλλιά, άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά. Αν έχεις πιο ατίθασα μαλλιά, θα χρειαστείς 10 παραπάνω λεπτά να τους δώσεις μια φυσική φόρμα χρησιμοποιώντας με τελείως… πρόχειρο τρόπο το ψαλίδι μαλλιών σου.


Girly:
Αξεσουάρ για τα μαλλιά όπως glamorous κοκαλάκια και εντυπωσιακές στέκες ήρθαν για να δώσουν σε κάθε σου εμφάνιση μια πιο girly και παιχνιδιάρικη διάθεση. Οι στέκες- κοσμήματα του οίκου Dolce & Gabbana είναι σίγουρα η must have αγορά αξεσουάρ.


Tip: Μικρές-μεγάλες, όλες αγαπάμε χαριτωμένα αυτά αξεσουάρ. Μια όμορφη στέκα μπορεί να σε βοηθήσει να πιάσεις πίσω τα μαλλιά σου με τον πιο μοντέρνο τρόπο , αλλά ταυτόχρονα χρησιμοποιείται και σαν top trend για να ολοκληρώσεις την εμφάνισή σου.

Το τέλειο χτένισμα: Αφού αφήσεις τη φράντζα σου να πέφτει στο πρόσωπο σου, χώρισε τα μαλλιά σου στη μέση(μισά πάνω-μισά κάτω) και με ένα βουρτσάκι «φούσκωσε» από τη ρίζα το πάνω μέρος των μαλλιών σου και πιάσε τα με τσιμπιδάκια . Έπειτα τοποθέτησε τη στέκα στο σημείο όπου ξεκινάει η χωρίστρα σου, πίσω από την φράντζα.


Πλεξούδες:
Το πιο ρομαντικό λουκ της καλοκαιρινής σεζόν φαίνεται ότι αγαπήθηκε πολύ, αφού παραμένει στα top 5 και του φετινού χειμώνα.


Tip: Μην τις φοβάσαι! Κάνε πλεξούδες στα μαλλιά σου με όποιο τρόπο και όπου σου αρέσει: στα πλάγια, σε στυλ στεφανιού, ακόμα και σε διάσπαρτες τούφες της κοτσίδας σου. Σίγουρα θα βγεις κερδισμένη!


Ponytail:
Το σίγουρο και διαχρονικό χτένισμα για κάθε περίσταση είναι η κλασσική αλογοουρά. Πασίγνωστα brands όπως η Chanel και ο Christian Dior αποδεικνύουν την αγάπη τους για αυτό το classy και αυστηρό χτένισμα.


Tip: Φέτος η κοτσίδα έρχεται πιο αυστηρή από ποτέ. Αφού ισιώσεις τέλεια τα μαλλιά σου πιάσε μια αλογοουρά στο ύψος του αυχένα σου. Πιάσε όλα σου τα μαλλιά πίσω ή χρησιμοποίησε ένα τσιμπιδάκι για να πιάσεις στο πλάι την φράντζα σου. Η λακ και τα υπόλοιπα προϊόντα που δίνουν extra δυνατό κράτημα είναι οι μόνοι σου σύμμαχοι.


Κότσος μπαλαρίνας:
Απλός, διακριτικός και όμορφος ο αυστηρός κότσος είχε την τιμητική του στα μεγαλύτερα fashion shows.


Tip: Μάζεψε όλα σου τα μαλλιά πίσω. Πιάσε μια πολύ «σφιχτή» αλογοουρά πάνω από το ύψος του αυχένα και γύρνα τα μαλλιά σου γύρω από το λαστιχάκι. Χρησιμοποίησε πολλά τσιμπιδάκια και λακ για να κρατηθεί σταθερός ο κότσος σου, και να μην φριζάρει ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά σου.

 faysbook.gr