Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μακρύνετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο

Για να μην υπόσχομαι πράγματα που δεν ισχύουν: μην περιμένετε θαύματα μέσα σε μία εβδομάδα! Τα μαλλιά μακραίνουν περίπου 1,5 εκατοστό το μήνα. Αν έχετε αποφασίσει να τα μακρύνετε μέχρι τους ώμους και είναι ακόμη πολύ κοντά, πρέπει να ξέρετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή μέχρι και 20 μήνες!

Εξεταστείτε
Δεν μακραίνουν εύκολα; Σας πέφτουν; Κάντε κάποιες εξετάσεις καθώς η τρίχα επηρεάζεται από τις ορμόνες και την έλλειψη μετάλλων στον οργανισμό. Αυτά που θα πρέπει να ελέγξετε είναι o σίδηρος και η φεριτίνη, η προλακτίνη, οι ορμόνες του θυρεοειδούς και ο αιματοκρίτης.

Δώστε βάση στη διατροφήΚαταναλώστε τις σωστές πρωτεΐνες: Το κύριο συστατικό της τρίχας είναι η κερατίνη, ένα είδος πρωτεΐνης που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σας. Θα το βρείτε στα ψάρια, τα πουλερικά, τα αυγά, τα φασόλια και τα φιστίκια Βραζιλίας.

Πάρτε τις βιταμίνες σας: Καροτένιο, ψευδάργυρος, σίδηρος και τροφές πλούσιες σε αμινοξέα θα βοηθήσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Βάλτε λάδι
Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας ή έλαιο σταφυλιού ή έλαιο δενδρολίβανου ή καστορέλαιο ή αμυγδαλέλαιο.
Ζεστάνετέ το σε μπεν μαρί σε θερμοκρασία σώματος.

Απλώστε το στο τριχωτό της κεφαλής σας και κάντε ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας. Έτσι, διεγείρετε τους θύλακες που με τη σειρά τους βοηθούν στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας.

Επίσης, βουρτσίζετε τα μαλλιά σας συχνά επιτρέποντας την καλή κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής η οποία με τη σειρά της συντελεί στην ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας.

Κάντε μία μάσκα
Η μάσκα θα θρέψει τα μαλλιά σας και θα τα βοηθήσει να μακρύνουν γρηγορότερα.Θα χρειαστείτε:
λίγο ελαιόλαδο.
1 κρόκο αυγού

Εκτέλεση:
Αναμείξτε τον κρόκο με το ελαιόλαδο ανακατεύοντας πολύ καλά.
Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά σας μετά το λούσιμο καθώς είναι ακόμη νωπά, για να απορροφηθούν τα ενυδατικά συστατικά των δύο υλικών.
Τυλίξτε τα μαλλιά με μια διάφανη μεμβράνη και μια ζεστή πετσέτα και αφήστε για μια ώρα τουλάχιστον.
Στη συνέχεια λούστε τα προσθέτοντας και λίγο ξύδι για να απαλλαγείτε από τη μυρωδιά του αβγού.Το μυστικόΑποφύγετε το κάπνισμα, το αλκοόλ και τις αυστηρές δίαιτες, καθώς αυτές οι συνήθειες μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα της τρίχας και ενδεχομένως σε τριχόπτωση. Φροντίστε πάντα να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό και όχι ζεστό, γιατί μπορεί να μπλοκάρουν οι πόροι.


omorfamystika.gr