Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Κουρέματα 2013



Για να βρείτε το κούρεμα για το 2013, που σας κολακεύει το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη έρευνα.

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το στυλ των μαλλιών τους ως ένα τρόπο έκφρασης. Οι περισσότεροι από εμάς περνάμε από διαφορετικά στυλ και κουρέματα στην διάρκεια της ζωής μας. 

Με μια φωτογραφία στα χέρια από την διάσημη που μας άρεσε το κούρεμα της, στο αγαπημένο μας κομμωτήριο λέγοντας απλά θέλω αυτό το κούρεμα. Κάποιες φορές αυτό είναι αποτελεσματικό, κάποιες όχι. Γιατί λοιπόν κάποιες φόρες ένα κούρεμα φαίνεται ωραίο σε κάποιον ενώ το ίδιο σε κάποιον άλλον όχι;

Όλα είναι σχετικά με το σχήμα του προσώπου και την ισορροπία. Το σχήμα του προσώπου ενός ανθρώπου θα προσδιορίσει τί ταιριάζει καλυτέρα και τι όχι, με την συμμετρία να παίζει το σημαντικότερο ρολό στα παραπάνω. Για να έχεις το καλύτερο αποτέλεσμα με τα μαλλιά σου θα πρέπει να γνωρίζεις ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σου.

Ποιο είναι το πρώτο βήμα λοιπόν; Μάθετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας. Θα μπορούσατε φυσικά να ρωτήσετε έναν κομμωτή. Μπορείτε όμως, με ένα μικρό πείραμα να προσδιορίσετε μόνοι σας το σχήμα του προσώπου σας. Παλιότερες μέθοδοι περιλάμβαναν το σχεδιασμό του προσώπου με ένα κραγιόν στον καθρέφτη του μπάνιου, εάν δεν θέλετε να χαλάσετε το κραγιόν σας, υπάρχει μια πιο επιστημονική και αποτελεσματική προσέγγιση που σας δίνει σίγουρα αποτελέσματα.

Ξεκινήστε με μια μεζούρα ή ένα μέτρο και καταγράψτε τα παρακάτω στοιχεία του προσώπου σας:
  • Μετρήστε το μέτωπο στο φαρδύτερο του σημείο που βρίσκετε συνήθως στη μέση μεταξύ των φρυδιών και της γραμμής τριχοφυΐας.
  • Μετρήστε την απόσταση των ζυγωματικών σας.
  • Μετρήστε σε όλη την γραμμή του σαγονιού από την μια έως την άλλη πλευρά.
  • Μετρήστε από την γραμμή τριχοφυΐας του μετώπου έως το χαμηλότερο σημείο του πηγουνιού.
Αφού καταγράψετε τις μετρήσεις σας συγκρίνετε τα με τα παρακάτω κριτήρια για να προσδιορίσετε το σχήμα πρόσωπου που έχετε.


Στρογγυλό πρόσωπο
Σχετικά ίση σε πλάτος και ύψος με την ευρύτερη μέτρηση που βρήκατε στα ζυγωματικά σας.

Αυτό το σχήμα προσώπου είναι ιδανικό για μαλλιά με όγκο στην κορυφή του κεφαλιού και με χωρίστρες στο πλάι, δίνοντας του την δυνατότητα να μειώσει την κυκλικότητα στα ζυγωματικά. Κοντά και μακριά κουρέματα μπορούν να το αναδείξουν κρατώντας τα μαλλιά μακριά από το πρόσωπο και δίνοντας όγκο στην επάνω περιοχή ώστε να επιτύχετε μήκος στο σχήμα..

Χωρίστρα στη μέση, ίσιες φράντζες, βαριά κουρέματα στο ύψος του πηγουνιού και όγκος στο ύψος των ζυγωματικών μπορεί να ενισχύσει την κυκλικότητα του προσώπου, γιαυτό είναι καλυτέρα να αποφεύγονται.

Διασημότητες με στρογγυλό πρόσωπο: Christina Ricci, Drew Barrymore, Kate Winslet, Kirsten Dunst


Τετράγωνο πρόσωπο
Ίσα μήκη σε πλάτος και μήκος χωρίς πραγματικά φαρδύτερο σημείο στο μέτωπο, τα μάγουλα και το σαγόνι έχουν σχετικά το ίδιο πλάτος.

Τα τετράγωνα πρόσωπα είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από την δυνατή γραμμή του σαγονιού τους. Τα κουρέματα που κολακεύουν αυτό το σχήμα είναι αυτά που μαλακώνουν την σκληρή γραμμή του πηγουνιού, δηλαδή απαλές μπούκλες και όγκος. Οι μύτες , ο ελαφρύς κυματισμός γύρω από το πρόσωπο και οι απαλέςφράντζες – αφέλειες μπορούν να απαλύνουν τις σκληρές γραμμές του τετράγωνου προσώπου. Πλαϊνές χωρίστρες καθώς και όγκος στη κορυφή μπορούν να βοηθήσουν καθώς θα προσθέσουν συμμετρία χωρίς να δώσουν περισσότερες γωνίες.

Τα τετράγωνα πρόσωπα θα πρέπει να αποφεύγουν τα μακριά ίσια και βαριάκουρέματα καθώς προσφέρουν περισσότερες γωνίες σε ένα πρόσωπο. Ένα κοντό βαρύ καρέ είναι η χειρότερη επιλογή, όμως μερικές μύτες και ένα φιλάρισμα μπορεί να απαλύνουν τις σκληρές γραμμές, εάν αυτό είναι το κούρεμα που επιθυμείτε.

Διασημότητες με τετράγωνο πρόσωπο: Demi Moore, Gwyneth Paltrow, Rosario Dawson, Angelina Jolie

Οβάλ πρόσωπο
Τα οβάλ πρόσωπα έχουν μήκος 1.5 φορά το πλάτος του προσώπου τους. Βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν υψηλά ζυγωματικά και ένα σχετικά στενό πηγούνι, αν και ισορροπημένο με το στρογγυλεμένο μέτωπο τους

Ένα από τα πιο ισορροπημένα πρόσωπα, τα περισσότερα κουρέματα ταιριάζουν σε αυτό το σχήμα προσώπου λόγο της συμμετρίας που παρέχει σε κοντά μεσαία αλλά και μακριά στυλ μαλλιών.

Βαριές φράντζες πιθανόν να μην κολακεύουν καθώς δίνουν περισσότερο βάρος στην κορυφή του προσώπου και κάνουν το σύνολο του στυλ βαρύ.

Διασημότητες με οβάλ πρόσωπο: Jennifer Anniston, Jessica Alba, Uma Thurman, Tyra Banks
Σχήμα καρδιάς πρόσωπο



Καρδιά πρόσωπο

Φαρδύτερο σημείο είναι τα μάγουλα και εκτείνεται μέχρι το μέτωπο με ένα στενό πηγούνι που λεπταίνει προς τα μέσα.

Έντονο χαρακτηριστικό του σχήματος καρδιάς είναι το λεπτό πηγούνι. Ως αποτέλεσμα μήκη μέχρι το πηγούνι ή και μακρύτερα είναι τα ιδανικά κουρέματα καθώς δίνουν πλάτος αλλά και ισορροπία στο σχήμα. Φράντζες και αφέλειες βοηθάνε να αναδειχτεί ακόμη περισσότερο το σχήμα όπως και πλαϊνές φράντζες και χωρίστρες.

Αυτό που πρέπει να αποφεύγετε είναι κοντά κουρέματα με πολλές μύτες και έμφαση στην επάνω περιοχή του κεφαλιού όπως και ο όγκος σε εκείνο το σημείο. Όμως απαλότητα γύρω από το πρόσωπο είναι αυτό που προτείνετε σε σχήμα προσώπου καρδιάς , και να αποφεύγονται τα τραβηγμένα προς τα πίσω μαλλιά.

Διασημότητες με σχήμα καρδιά πρόσωπο: Jennifer Love Hewitt, Claudia Schiffer, Katie Holmes, Reese Witherspoon

hairsalon.gr