Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

5 λάθη στο μακιγιάζ που σε δείχνουν μεγαλύτερη

Ακόμα και οι πιο νεαρές κοπέλες κάνουν αυτά τα βασικά λάθη, που τις κάνουν να φαίνονται τουλάχιστον 10 χρόνια μεγαλύτερες. Ένα «κακό» μακιγιάζ ή ακόμα και ένα χτένισμα μπορεί να σου προσθέσει χρόνια. Μάθε πώς να δείχνεις νεότερη ακολουθώντας τα παρακάτω tips.




1)Μην παραλείπεις το foundation
Πολλές γυναίκες θεωρούν ότι παραλείποντας να φορέσουν make up στο καθημερινό τους μακιγιάζ, καταφέρνουν να έχουν ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι εν μέρει λάθος, αφού το foundation μπορεί να κρύψει τις ατέλειες και τις κοκκινίλες του προσώπου με τον πιο διακριτικό τρόπο. Ένα ελαφρύ και διάφανο make up ένα με δύο τόνους πιο σκούρο από την απόχρωση της επιδερμίδας σου, μπορεί να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο ακόμα και το πιο natural μακιγιάζ και να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται νεότερο και πιο φωτεινό.
Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα επέλεξε μια ελαφριά πούδρα. Αν το δέρμα σου είναι πιο ξηρό, επένδυσε σε make up σε υγρή μορφή, για extra ενυδάτωση.

Προσοχή! Μην υπερβάλεις με το foundation σου, αφού αυτό το καλλυντικό σε μεγάλη ποσότητα, μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα.



2)Λάθος εφαρμογή του ρουζ
Όταν βάζεις ρουζ μόνο στα μήλα του προσώπου σου, καταφέρνεις μόνο να τονίσεις πιθανές ατέλειες και ρυτίδες στα μήλα και τη περιοχή κάτω από τα μάτια.
Βάλε μικρή ποσότητα ρουζ στο πιο υψηλό σημείο των ζυγωματικών σου και με τη βοήθεια του πινέλου σου άπλωσε προσεκτικά προς τα πάνω. Ένα ελαφρύ ροζ ρουζ, ταιριάζει στις γυναίκες κάθε ηλικίας, όπως και σε κάθε εποχή.

Προσοχή: Ακολούθησε τον κανόνα του μακιγιάζ που λέει ότι κάθε υπερβολή στο μακιγιάζ δείχνει πιο γερασμένη την επιδερμίδα. Άσε που η υπερβολική ποσότητα ρουζ μπορεί να σε κάνει να μοιάζεις με κλόουν.



3)Πες όχι στις μεταλλικές σκιές
Το μακιγιάζ των ματιών είναι πολύ σημαντικό, αφού το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αυτό που θέλει την περισσότερη φροντίδα. Οι μεταλλιζέ σκιές σε ψυχρές αποχρώσεις τονίζουν κάθε ατέλεια. Αντιθέτως οι ματ σκιές στις αποχρώσεις του ροδακινί, γκρι, μπεζ, ταιριάζουν σε κάθε πρόσωπο και ηλικία.




4)Ποτέ μάσκαρα και μολύβι στα κάτω βλέφαρα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε στο μακιγιάζ, είναι το να βάζουμε μάσκαρα και στις κάτω βλεφαρίδες, όπως και το μολύβι κάτω από αυτές. Το μόνο που θα καταφέρεις αν ακολουθήσεις αυτή την τακτική είναι να τονίσεις τους μαύρους κύκλους και να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο μικρά.
Για να κάνεις τα μάτια σου να μοιάζουν φωτεινά και μεγάλα, βάλε μεγάλη ποσότητα μάσκαρα στις επάνω βλεφαρίδες σου. Επένδυσε σε ένα προϊόν που προσθέτει extra όγκο και μήκος ταυτόχρονα. Κάνοντας τα βλέφαρά σου να φαίνονται πιο πλούσια, αμέσως θα αποκτήσεις ένα πολύ πιο νεανικό βλέμμα, ακόμα και αν δεν κάνεις τίποτα άλλο.




5)Ξέχνα τα κραγιόν σε σκούρες αποχρώσεις

Όπως ξέρεις, τα ζουμερά χείλη είναι απόδειξη νεανικότητας και φρεσκάδας. Τα σκουρόχρωμα κραγιόν και τα ιριδίζων λιπ γκλος «βαραίνουν» κατευθείαν τα χείλη, πόσο μάλλον αν δεν έχεις τα προσόντα της Αντζελίνα Τζολί. Βέβαια και τα πολύ φωτεινά κραγιόν σε πολύ εκκεντρικές και έντονες αποχρώσεις μπορούν να έχουν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Ένα προϊόν σε φυσική, ροζ παλ απόχρωση είναι το κατάλληλο για να τονίσει ένα μακιγιάζ ενώ αν προσθέσεις ένα διάφανο λιπ γκλος θα καταφέρεις να δείχνεις εντυπωσιακή και νεότερη χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Από το faysbook.gr