Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Περιποίηση για όμορφα λαμπερά μαλλιά

Τα μαλλιά σας χρειάζονται απαλή φροντίδα και αγάπη. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε τις καλύτερες συμβουλές για την περιποίηση και το λούσιμο των μακριών και των σγουρών μαλλιών. Σας εξηγούμε επίσης πώς να χαρίσετε εκθαμβωτική λάμψη στα μαλλιά σας. Ρίξτε και μια ματιά στο λεξικό μας. Είναι μια ευκαιρία να μάθετε για τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, τα συστατικά τους και τον τρόπο δράσης τους.


Περιποίηση για όμορφα λαμπερά μαλλιάΤα υπέροχα λαμπερά μαλλιά δεν είναι πια προνόμιο μόνο των γυναικών που βλέπουμε στα διαφημιστικά για σαμπουάν. Χαρίζουμε λάμψη και στα δικά σας μαλλιά

Οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται να έχουν λαμπερά, μεταξένια μαλλιά. Δυστυχώς, για τις περισσότερες τα λαμπερά μαλλιά παραμένουν άπιαστο όνειρο, αν αναλογιστούμε πόσες φορές παιδεύονται με μαλλιά που δε στρώνουν. Πολύ συχνά, τα μαλλιά είναι θαμπά, τραχιά και δε στρώνουν. Αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Τα μαλλιά σήμερα υποβάλλονται σε μεγάλη καταπόνηση λόγω του λουσίματος με ζεστό νερό, τα περίπλοκα στεγνώματα και το styling. Πράγματι, οι γυναίκες χρειάζονται πολλές πληροφορίες για να ξαναδώσουν τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά τους.

Λίγες είναι οι γυναίκες που συνειδητοποιούν ότι οι μεγάλες ποσότητες κοντίσιονερ φθείρουν τα μαλλιά και μειώνουν τον όγκο τους. Η μεγάλη ποσότητα κοντίσιονερ κάνει τα μαλλιά να δείχνουν άτονα και παραμελημένα. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε μόνο μικρές ποσότητες οποιουδήποτε κοντίσιονερ ή βοηθήματος styling. Μια ποσότητα ίση με μέγεθος φουντουκιού ή καρυδιού αρκεί για να διατηρηθούν τα μαλλιά λαμπερά. Θα πρέπει πάντα να λούζετε τα μαλλιά σας με χλιαρό νερό.

Το καυτό νερό καταπονεί και θαμπώνει τα μαλλιά σας. Τα μαλλιά μπορούν εύκολα να καταστραφούν όσο είναι ακόμα βρεγμένα μετά το λούσιμο. Είναι καλύτερο να τα σκουπίζετε με μια πετσέτα. Μη διανοηθείτε να τρίψετε τα μαλλιά σας όταν τα σκουπίζετε με πετσέτα. Κάτι τέτοιο θα έκανε τις τρίχες να φαίνονται τραχιές.

Το χτένισμα των νωπών μαλλιών με υπερβολική δύναμη είναι μια ακόμα συνήθεια που πρέπει να κόψετε. Όταν χτενίζετε τα νωπά μαλλιά σας με βία, μερικά μπορεί ακόμα και να σπάσουν. Η καλύτερη επιλογή είναι να χτενίσετε απαλά τα μαλλιά σας με μια χτένα με μεγάλα δόντια στο ντους. Αν μετά το λούσιμο χρησιμοποιήσετε πιστολάκι με συνδεδεμένη μια φαρδιά, στρογγυλή βούρτσα, τα μαλλιά σας θα γίνουν πιο απαλά και θα αποκτήσουν περισσότερη λάμψη. Αν χτενίσετε τα μαλλιά σας με μια βούρτσα με φυσικές τρίχες, συνδεδεμένη στο πιστολάκι, από πάνω προς τα κάτω, θα δείτε ότι θα χτενίζονται πολύ εύκολα και θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα.

Ορισμένες τροφές μπορούν επίσης να σας χαρίσουν πιο λαμπερά μαλλιά. Τέτοιες τροφές είναι, για παράδειγμα, τα σιτηρά, το κρέας, τα ροδάκινα, το σπανάκι, τα καρότα και οι πιπεριές. Οι τροφές αυτές περιέχουν πολλές βιταμίνες C, E και A, οι οποίες δυναμώνουν και προστατεύουν τα μαλλιά σας.

Τα ειδικά κοντίσιονερ για λαμπερά μαλλιά μπορούν να αντισταθμίσουν την καθημερινή καταπόνηση των μαλλιών μας. Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που χρησιμοποιείτε δεν πρέπει απλώς να είναι κατάλληλα για τον τύπο, την κατάσταση και το χρώμα των μαλλιών σας, αλλά πρέπει να αλληλοσυμπληρώνονται και να ενισχύει το ένα τη δράση του άλλου. Επιλέγοντας με αυτά τα κριτήρια, εξασφαλίζετε την καλύτερη δυνατή περιποίηση για υγιή μαλλιά. Αναμφισβήτητα, τα μαλλιά πρέπει να είναι υγιή για να λάμπουν. Κυκλοφορούν όλο και περισσότερο σαμπουάν, διαλύματα και προϊόντα styling που καλύπτουν την επιθυμία των πελατών για υγιή μαλλιά.