Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Μακριά μαλλιά Πώς να τα διατηρήσετε όμορφα!

Τα μακριά μαλλιά χρειάζονται περισσότερη προσοχή γιατί τους αξίζει. Όταν τα μαλλιά φτάσουν στους ώμους σημαίνει ότι άντεξαν τουλάχιστον τρία χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι τα μαλλιά συνέχισαν να μακραίνουν περνώντας τουλάχιστον 300 λουσίματα και στεγνώματα

Αυτό ισχύει για όλα τα μακριά μαλλιά: Από το τριχωτό της κεφαλής προς τις άκρες, τα μαλλιά γίνονται διαρκώς πιο ευαίσθητα στη φθορά. Όσες έχουν μακριά μαλλιά τρέμουν την ψαλίδα. Δυστυχώς, υπάρχει μόνο μία λύση για τα μακριά μαλλιά που χώρισαν σε δύο ή σε περισσότερα μέρη. Πρέπει να κοπούν. Ένας τρόπος να το αποφύγετε είναι χρησιμοποιώντας προϊόντα αποκατάστασης της ψαλίδας και ελέγχοντας τακτικά την κατάσταση των μαλλιών σας. Έτσι, θα έχετε το χρόνο και την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα προϊόντα περιποίησης μαλλιών.

Τα μακριά και τα κοντά μαλλιά χρειάζονται διαφορετική φροντίδα, γεγονός που θέτει μια ακόμα πρόκληση. Τα μαλλιά δεν πρέπει να επιβαρύνονται κοντά στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά χρειάζονται εκτεταμένη περιποίηση προς τις άκρες. Αυτό είναι πραγματική πρόκληση. Ωστόσο, η χρήση των κατάλληλων προϊόντων θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα.

Εννιά συμβουλές για τη σωστή περιποίηση των μακριών μαλλιών
  • Μόνο το λούσιμο δεν αρκεί για τα μακριά μαλλιά. Μετά από κάθε λούσιμο πρέπει να χρησιμοποιείτε κοντίσιονερ και μια ειδική θεραπεία μαλλιών μία φορά την εβδομάδα.
  • Χτενίζετε τα μαλλιά σας πριν το λούσιμο. Έτσι, θα μπερδεύονται λιγότερο και θα δημιουργούνται λιγότεροι κόμποι.
  • Μην πιάνετε ποτέ τα μαλλιά σας αλογοουρά όταν είναι βρεγμένα. Τα λυμένα μαλλιά στεγνώνουν πιο γρήγορα. Επιπλέον, τα βρεγμένα μαλλιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην «κακή αντιμετώπιση». Ακόμα και ένα απλό κορδελάκι (λαστιχάκι μαλλιών) θα προκαλέσει ζημιά.
  • Ποτέ μην τρίβετε τα μαλλιά σας όταν τα σκουπίζετε με πετσέτα. Αντίθετα, πιέστε μια πετσέτα στο κεφάλι σας και τραβήξτε την αργά προς τα κάτω. Έτσι, το νερό απορροφάται και διατηρείται απαλό το στρώμα της πιτυρίδας.
  • Τα μεταλλικά τσιμπιδάκια (τσιμπιδάκια μαλλιών) ή τα λαστιχάκια που δεν έχουν υφασμάτινο κάλυμμα απαγορεύονται ρητά. Με την πάροδο του χρόνου, θα καταστρέψουν το στρώμα της πιτυρίδας και το αποτέλεσμα θα είναι εύθραυστα ή σπασμένα μαλλιά.
  • Αφήνετε τα μαλλιά σας λυμένα στο σπίτι: Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας. Αποφεύγετε τις αλογοουρές, τους κότσους ή τις πλεξούδες. Φορέστε μια στέκα (αποφύγετε τις πλαστικές στέκες) αν δε θέλετε να πέφτουν τα μαλλιά σας μέσα στο πρόσωπο.
  • Αφήνετε τα μαλλιά σας να στεγνώνουν φυσικά όσο πιο συχνά γίνεται.
  • Όταν είναι δυνατό, ρυθμίστε το πιστολάκι στον κρύο αέρα. Αν πρέπει να το ρυθμίσετε στο ζεστό, κρατήστε το σε απόσταση τουλάχιστον 15 εκατοστών από το κεφάλι σας.
  • Το χτένισμα με βούρτσες με φυσικές τρίχες χαρίζει την πιο όμορφη λάμψη. Οι βούρτσες με τις περισσότερες φυσικές τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό χαρίζουν την πιο όμορφη λάμψη.