Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Περιποιηση και προστασια ταλαιπωρημένων μαλλιων

Πώς να προστατέψετε και να θεραπεύεστε τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας.
Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβουμε τι είδους μαλλιά έχουμε και ποιο είδος θεραπείας τους ταιριάζει. .


Ξηρά μαλλιά
Τα ξηρά μαλλιά είναι ένα αρκετά συχνό πρόβλημα ,οι καιρικές συνθήκες ο τρόπος που χρησιμοποιούμε για να στεγνώσουμε τα μαλλιά μας ,σε συνδυασμό με τις βαφές και τα διάφορα χημικά που χρησιμοποιούμε βοηθούν στο να έχουμε ξηρά κατεστραμμένα χωρίς ζωή μαλλιά..

Πάραυτα υπάρχουν τρόποι για να αντιστρέψουμε αυτό το αποτέλεσμα αρκεί να ακολουθήσουμε τα σωστά βήματα.
Να χρησιμοποιείται σαμπουάν με χαμηλό Ph έτσι με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επαναφέρετε το Ph του δέρματος του κεφαλιού και να αποφύγετε την ξηρότητα .
Προσπαθήστε να μειώσετε την χρήση συσκευών σταιλινγκ (πιστολάκι ,μασσιά ,σίδερο ….)τα οποία προκαλούν ξηρότητα γιατί καταστρέφουν την εξωτερική στοιβάδα της τρίχας .
Να χρησιμοποιείτε κάποια θεραπεία ειδική για τα ξηρά μαλλιά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.


Βαμμένα μαλλιά
Όλοι γνωρίζουμε πως τα βαμμένα μαλλιά είναι πιο εύκολο να υποστούν ζημιά ,κι όμως και πάλι με πολύ απλά βήματα μπορούμε να προστατέψουμε τα μαλλιά μας ,να τα επαναφέρουμε στην αρχική τους κατάσταση και να παρατείνουμε το χρώμα τους .
Να χρησιμοποιείτε σαμπουάν και κοντίσιονερ ειδικά σχεδιασμένα για βαμμένα μαλλιά ,μάσκες που επαναφέρουν στα μαλλιά την υγρασία που ίσως χάθηκε κατά την διάρκεια της τεχνικής εργασιας και βοηθούν στην διατήρηση του χρώματος.
Να χρησιμοποιείται κοντίσιονερ (μαλακτική) που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα ειδικά το καλοκαίρι η αν κάνετε κάποιο σπορ.Μαλλιά με περμανάντ
Εξαιτίας των χημικών που χρησιμοποιούνται στην περμανάντ τα μαλλιά συνήθως είναι πολύ ξηρα και χρειάζονται ειδικά προϊόντα όπως:
Ειδικά σαμπουάν σχεδιασμένα για μαλλιά με περμανάντ, τα οποία είναι απαλά και δεν πρόκειται να χαλάσουν την περμανάντ.
Να χρησιμοποιείται φισούνα καθώς στεγνώνετε τα μαλλιά για καλύτερο αποτέλεσμα στην μπούκλα και να χρησιμοποιείται πάντα απο πριν κάποιο ειδικό προϊόν .
Να κόβετε συχνά τα μαλλιά τουλάχιστον κάθε 6 εβδομάδες για να διατηρήσετε την περμανάντ όσο περισσότερο γίνετε .


Προϊόντα που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε
Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα καθένα ειδικά σχεδιασμένο για τον σκοπό που το θέλουμε και καλό είναι να τα γνωρίζουμε όπως :

Προϊόντα για να ξεμπερδεύουν τα μαλλιά
Ενυδατικά σαμπουάν
Ειδικά προϊόντα για προστασία από την θερμότητα
Καθαριστικά
Προϊόντα αναδόμησης
Γυαλίστηκα
Κοντίσιονερ που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα
Μάσκες