Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μήπως χρειάζεστε κούρεμα;

Μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να το καταλάβετε!


Είναι δύσκολο να παραδεχτούμε ότι θέλουμε κούρεμα, ειδικά εάν έχουμε μακριά μαλλιά καθώς τότε είναι που νιώθουμε την ανάγκη όχι απλά να μην τα κόψουμε αλλά να μακρύνουν περισσότερο! Σίγουρα όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να αποφεύγουμε τον κομμωτή μας, αφού εάν βρούμε τον σωστό, μπορούμε να ξεφορτωθούμε τις "άγριες" άκρες χωρίς να αλλάξουμε το μήκος των μαλλιών. Πάντα όμως πρέπει να γνωρίζουμε πότε τα μαλλιά μας πραγματικά χρειάζονται κούρεμα. Θέλετε να μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να το καταλάβετε;

Τριγωνικό σχήμα: δε θα το δείτε ποτέ εάν έχετε ίσια λεπτά μαλλιά. Εάν όμως έχετε σγουρά μαλλιά, χοντρά ή σπαστά και η γραμμή τους αρχίζει να μοιάζει με χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε είναι καιρός να επισκεφθείτε το κομμωτήριο!

Ψαλίδα: ένας ερασιτεχνικός τρόπος να το καταλάβετε, είναι να τυλίξετε μια τούφα γύρω από το δάχτυλό σας και να δείτε αν πετάνε τρίχες σαν πευκοβελόνες με σχεδόν λευκές τελείες στην άκρη ή είναι απαλές και ενιαίες. Ένας επαγγελματίας όμως μπορεί να το καταλάβει από το γεγονός ότι τα μαλλιά με ψαλίδα φαίνονται συνήθως πιο αραιά παρότι δεν είναι στην πραγματικότητα.

Μπλέκονται εύκολα: λογικό είναι να μπλεχτούν τα μαλλιά σας αλλά με ένα απλό χτένισμα το πρόβλημα λύνεται. Εάν όμως σχηματίζουν μεγάλους σφιχτούς κόμπους ενώ είναι αρκετά μακριά, το πιο πιθανό είναι ότι έχετε αρκετή ψαλίδα από την οποία πρέπει να απαλλαγείτε!

Να θυμάστε ότι τα μαλλιά που συνεχίζουν να διατηρούν την ψαλίδα, ουσιαστικά σταματάνε να μεγαλώνουν γιατί οι άκρες σπάνε συνεχώς και η ψαλίδα προχωράει προς τα πάνω, έτσι όχι μόνο δε φαίνεται ότι μακραίνουν αλλά μπορεί να χάνουν και σταδιακά το μήκος τους!

news.gr